Kom naar het online binnenvaartspreekuur

Meld u hier gelijk aan voor het binnenvaartspreekuur op 6 juli om 15:00 uur.

Binnenvaart is cruciaal
De binnenvaart is een cruciale schakel in de Nederlandse economie. We zijn als land heel erg afhankelijk van de scheepvaart. Dat is altijd zo geweest en zal altijd zo blijven. De binnenvaarthavens zijn samen goed voor 65.000 banen. Daarom is het cruciaal dat deze sector helpen om er weer bovenop te komen en te blijven. Ook moeten overheid en reders beter samenwerken om te verduurzamen. Die verantwoordelijkheid kan niet alleen bij de sector worden gelegd.

Veel te bespreken
Er wordt ontzettend veel vàn de sector gevraagd, maar er wordt te weinig áán ze gevraagd. Ik wil graag van henzelf weten hoe we ze kunnen helpen de coronacrisis door te komen, wat de betekenis voor hen is van de circulaire economie, hoe we de integratie met andere vervoersmiddelen kunnen verbeteren, hoe we beter kunnen omgaan met laagwaterproblematiek. En ook hoe we ze kunnen helpen om te verduurzamen, in plaats van ze eindeloos te vertellen dat dat móet. Dat weten ze nu namelijk wel.

In gesprek
Daarom wil ik met mensen uit de binnenvaart in gesprek. Om dat tijdens de 1,5-metersamenleving te kunnen doen, organiseer ik op 6 juli van 15:00 tot 16:00 uur een online spreekuur. Dat doet ik samen met het Rotterdamse gemeenteraadslid Dieke van Groningen. Zij is nauw betrokken bij de ontwikkeling van de Rotterdamse Haven.

Praat mee
Wilt u meepraten? Dan bent u van harte welkom. Ik hoor heel erg graag van u. U kunt zich aanmelden met een mailtje.

Tot de 6e!